Desenvolupar una estratègia mòbil en 5 simples passos

Home/General, Món Google, SEM/Desenvolupar una estratègia mòbil en 5 simples passos

 

Pregunta: Téns una estratègia mòbil sòlida en les teves campanyes de PPC? Si no, has de buscar una mica de temps per pensar-hi i concretar un pla d’acció per a capturar aquest mercat cada dia més gran en l’espai de PPC.

A continuació, us mostrem 5 passos senzills per desenvolupar una estratègia mòbil

. Pas 1: Avalua la teva Presència actual en dispositius mòbils

Fes un cop d’ull al teu compte i audita els anuncis per a mòbils que s’estiguin publicant. A continuació, realitza unes quantes cerques a Google des del teu telèfon per comprovar l’abast tant de la competència com dels teus anuncis (i/o llistats orgànics).

Els teus competidors estan utilitzant llenguatge per mòbil, com “Compra des del seu telèfon” o “domini.com/mobile”? Pren nota d’aquestes coses. Les primeres posicons en el serps mòbil són importantíssimes, i els usuaris definitivament tenen una major interacció amb l’anunci que sobresurt més de la part superior de la pàgina.

rayban copy

rayban2

Mentre que estàs al teu telèfon surt la competència mòbil, segueix endavant i fes un cop d’ull al teu propi lloc. Com és? Els botons són prou gran com per fer click amb els dits? El text és fàcil de llegir i algunes imatges s’amaguen? Recorda que aquesta experiència és potencialment la primera interacció d’un usuari amb la teva marca. Les primeres impressions són molt importants.

Un altre aspecte de la presència mòbil que et pot passar per alt si la teva marca està apareixent a les plataformes més rellevants. Per exemple, pots estar treballant bé a Google (AdWords), però si un segment important del teu mercat objectiu utilitza Facebook, és possible que hagis de considerar provar algunes campanyes de Facebook.

Pas 2 :. Avalua el teu rendiment actual al mòbil

Aquí és on ens centrem en evaluar les campanyes i segments actuals pels diferents dispositius

Screen Shot 2015-07-16 at 2.14.26 PM

En aquesta campanya en particular, els dispositius mòbils tenen una major ROAS que els ordinadors i tauletes. Mentre el mòbil està convertint millor, el principal grup d’anuncis amb ingressos en aquesta campanya no té anunci específic per a mòbil. Això ens dóna una gran oportunitat per millorar el rendiment a través de proves de publicitat mòbil.

Nota :. No t’oblidis dels enllaços de lloc!

Pas 3 :. Submergeix-te a Google Analytics Per avaluar el comportament mòbil

Hi ha tantes maneres de veure les dades d’Analytics…, així que utilitza el tipus d’informe que més t’agradi. Fem una ullada a alguns llocs er mirar Analytics.

Comportament de flux

Screen Shot 2015-07-16 at 2.39.02 PM

Els punts de referència

Screen Shot 2015-07-16 at 2.41.15 PM

Informes personalitzats (consultes mòbils)

Screen Shot 2015-07-16 at 2.51.15 PM

Aquest informe t’ajudarà a tenir una idea del que els usuaris necessiten en el moment precís en què estan buscant des del telèfon. ¿Estaven motivats per un problema que va aparèixer? Com són les diferents consultes en els dispositius mòbils i des d’ordinadors.

Pas 4: Cronograma i Pla d’Acció

Ara que estàs més familiaritzat amb com el teu públic objectiu interactua en els dispositius mòbils, és el moment de crear un pla d’acció i un calendari. Això pot semblar desanimant, però no et preocupis, tota aquesta feina donarà els seus fruits.

Estratègia

Aquest ha de ser el teu pla general per capturar el trànsit mòbil.

 • Quins són els principals punts febles dels usuaris que busquen des dels seus telèfons? Estan buscant una solució immediata a un problema?
 • Com és el teu lloc mòbil? Aquest podria haver-se d’optimitzat abans de pensar en la publicació d’anuncis mòbils. Una experiència mòbil dolenta pot deixar un mal gust de boca a un client potencial.
 • Com estàs fent les ofertes de mòbil a Google / Bing / Facebook / etc?
 • Si només s’executa en Google, ¿té sentit ampliar a les plataformes mòbils com Facebook?

Pla d’Acció

Anem als punts d’acció que corresponen a cada part de l’estratègia.

 • Escriu anuncis per a mòbil amb enllaços de lloc i missatges rellevants de la investigació que hem fet anteriorment
 • Ajust/modificació d’ofertes per a dispositius mòbils
 • Optimitza el teu lloc mòbil

Pas 5: Optimització contínua i proves

De totes les coses que l’estratègia mòbil hauria ser, hauria no ha de ser “establir i oblidar-se’n.” Ja sabem que el panorama mòbil gairebé sempre està canviant, per tant has de comprovar amb freqüència com van les coses

Quan estiguis repassant, assegura’t d’avaluar :

 1. La teva estratègia mòbil en general
  1. Encara tenen sentit donat el panorama actual?
  2. Si estàs conduint trucades click-to-call, ¿téns el suport necessari per a gestionar totes les trucades?
  3. El teu lloc encara té un bon rendiment en els dispositius mòbils?
 2. rendiment mòbil
  1. Les teves modificacions d’ofertes mòbils encara tenen sentit?
  2. ¿S’han produït grans canvis en el rendiment mòbil?
   1. Si és així, fes un cop d’ull a Google Analytics per obtenir dades amb més profunditat
  3. Veure com estàn treballant els teu anuncis per a mòbil, i sempre estar-ne provant de nous!

Últimes idees

Encara que la publicació d’anuncis mòbils no tingui sentit per al teu negoci en aquest moment a causa de no tenir un lloc web optimitzat, guarda’t aquesta estratègia en un segon pla per al futur. Evita enviar trànsit a un lloc que farà que els usuaris rebotin immediatament i no tornin mai més. Una vegada que decideixis publicar anuncis mòbils a la plataforma que sigui, assegura’t que n’has pensat l’estratègia i que té sentit. Finalment, prova prova i prova! Focalització, textos dels anuncis, missatges, pàgines de destinació.

About the Author:

Consultor de Marketing Digital. Estratègia de Marketing Online, SEM, SEO, SMO i alguna cosa més. Que què és això? Bàsicament es tracta de dir-li als teus clients què han de fer per no morir en l'intent de posicionar-se a internet.